Home / Publicaties / Actualiteiten / Onze actualiteiten / Verkiezingen 2018 van de Adviesraad van de Huurders van de Schaarbeekse Haard
 
Home / Publicaties / Actualiteiten / Onze actualiteiten / Verkiezingen 2018 van de Adviesraad van de Huurders van de Schaarbeekse Haard

Verkiezingen 2018 van de Adviesraad van de Huurders van de Schaarbeekse Haard

Op 3 maart 2018 zullen er nieuwe verkiezingen worden georganiseerd voor de ARHUU van de Schaarbeekse Haard.[1] Ben jij ouder dan 16 jaar en ben je huurder (volgens de ARHUU-reglementering) van een sociale woning in de Schaarbeekse Haard? Stel je dan kandidaat voor deze verkiezingen, of grijp deze kans om te stemmen voor je vertegenwoordigers!

De aanwezigheid van een ARHUU (Adviesraad van de Huurders) in een OVM zorgt ervoor dat huurders kunnen deelnemen aan de projecten en het reilen en zeilen van hun sociale woningmaatschappij.

Je kandidaat stellen of stemmen: iedereen kan deelnemen aan het leven van de Schaarbeekse Haard!
 

Pour que les élections soient organisées, cinq locataires au moins doivent se présenter comme candidats et deux de ces candidats doivent avoir au moins 18 ans au 3 mars 2018.  Les résultats des élections seront validés si 5% des électeurs se sont présentés aux urnes.

Verkiezingen voor een ARHUU vinden pas plaats als er minstens vijf huurders zich verkiesbaar stellen en minstens twee van deze kandidaten 18 jaar oud zijn op 3 maart 2018. De verkiezingsresultaten zijn alleen geldig als er ten minste 5% van de kiesgerechtigden naar de stembus gaan.

Twee belangrijke data :

 

  • Datum voor de indiening van de kandidaturen : niet later dan dinsdag 24 oktober 2016
  • Datum van verkiezingen : zaterdag 03 maart 2018
     

Wat moet je doen om je kandidaat te stellen?

 

Heb je zin om de huurders van de Schaarbeekse Haard te vertegenwoordigen tegenover de eigenaar? Aarzel dan niet om je kandidatuur bij de Schaarbeekse Haard in te dienen :

·        via aangetekende brief, of

·        door je kandidatuur tegen ontvangstbewijs af te geven op de zetel van de Haard

 

Documenten te gebruiken om je kandidatuur in te dienen

Vind het antwoord op al je vragen in deze brochure

Brief van mevrouw de Minister

 


[1] Op 25 maart 2017 werden er ARHUU-verkiezingen georganiseerd in verschillende OVM’s. In de Schaarbeekse Haard werd het minimum van 5% deelnemers aan de verkiezingen niet gehaald. Volgens de reglementering moet de Schaarbeekse Haard dus nieuwe verkiezingen organiseren. 

 

Gerelateerde inhoud
Adviesraden van de Huurders

Document acties