Home / Publicaties / Actualiteiten / Archief / Actualiteiten 2016 / City Campus ook voor sociale woningen
Home / Publicaties / Actualiteiten / Archief / Actualiteiten 2016 / City Campus ook voor sociale woningen

City Campus ook voor sociale woningen

Voormalig industrieterrein van 17.600 m² wordt gemengd project CityCampus vlakbij CERIA en COOVI

 

Citydev.brussels heeft Van Roey Vastgoed aangeduid voor de bouw van CityCampus, een gemengd project met een kmo-park voor agrovoedingsbedrijven, sociale woningen en studentenwoningen in Anderlecht. Het project is het resultaat van een samenwerking tussen citydev.brussels, de BGHM en de Anderlechtse Haard.

Bouw van een kmo-park voor agrovoedingsbedrijven, sociale woningen en studentenwoningen in Anderlecht

 

De hangars, kantoren en de woning die op de site stonden, werden afgebroken om binnenkort plaats te maken voor 72 sociale woningen, 298 studentenwoningen, 18 ateliers, een preventiesteunpunt en 94 parkeerplaatsen. De sociale woningen zullen via de Brusselse Gewestelijke Huisvestingsmaatschappij (BGHM) worden overgenomen en beheerd door de Anderlechtse Haard. Het gaat om 34 woningen met 1 slaapkamer en 38 woningen met 2 slaapkamers. De studentenwoningen worden op de markt gebracht door privépromotor Heres. Er komen 246 individuele studentenkamers, 16 studio's en 4 gedeelde appartementen. Tot slot omvat het project om en bij de 5.000 m² ateliers voor voedingsbedrijven. De site ligt vlakbij de campussen van het CERIA en het COOVI, wat het succes van de studentenwoningen en de kmo-ateliers op het gelijkvloers zal garanderen.

De site CityCampus (voorheen de site Gryson) is een verlaten industrieel eigendom gelegen in een huizenblok dat is begrensd door de Emile Grysonlaan, de Lijstersstraat en de Aardbeienstraat in 1070 Anderlecht. Voorheen bood de site plaats aan het bedrijf Elkaplast, dat voornamelijk actief was in thermovorming en extrusie van kunststof. Het bedrijf zette de activiteiten in 2007 stop.

De site heeft een totale oppervlakte van ± 17.600 m². Er stonden voornamelijk oude hangars, enkele kantoren en een woning.

De constructies en installaties waren zo bouwvallig dat een doeltreffende renovatie niet mogelijk was. Daarom waren asbestverwijdering, afbraak en sanering nodig. Op de site staan momenteel geen constructies meer.

Meer info ? Technische fiche

 

Document acties