Home / Publicaties / Actualiteiten / Archief / Actualiteiten 2016 / 23/06/2016 : internationale ontmoeting met Vosgelis
Home / Publicaties / Actualiteiten / Archief / Actualiteiten 2016 / 23/06/2016 : internationale ontmoeting met Vosgelis

23/06/2016 : internationale ontmoeting met Vosgelis

De BGHM ontvangt het Office public de l’habitat Vosgelis uit het Franse Lotharingen

Op donderdag 23 juni 2016 had de BGHM het genoegen om de vertegenwoordigers van het Office public de l’habitat Vosgelis te ontvangen.

Vosgelis beheert een bestand van 17.500 woningen verspreid over 112 gemeenten. De instantie uit het Franse Lotharingen biedt onderdak aan bijna 30.000 personen, zegge 8% van de bevolking van het departement van de Vogezen.

Na een presentatie met als titel « Het openbaar huisvestingsbeleid in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, een ambitie voor Brussel » door de heer Yves LEMMENS, Directeur-generaal, en mevrouw Dorien ROBBEN, Adjunct-directeur-generaal van de BGHM, gaf ook de Directeur van de Directie "Ontwikkeling" van de BGHM, mevrouw Salma LASRI, een presentatie onder de titel « De ontwikkeling van openbare huisvesting in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest: een uitdaging, realisaties ».

 

In samenwerking met De Schaarbeekse Haard had de delegatie vervolgens het genoegen om een bezoek te brengen aan de 84 sociale passiefwoningen en de polyvalente zaal die recent op de Mediaparksite in Schaarbeek werden opgetrokken (Reyers).

Zin om het Reyersproject te ontdekken? Bekijk hiervoor onze dronevideo's.   

Document acties