Home / Publicaties / Actualiteiten / Archief / Actualiteiten 2016 / 17/05/2016 : De BGHM start een opdracht voor diensten voor de bouw van openbare woningen - project « Condor »
Home / Publicaties / Actualiteiten / Archief / Actualiteiten 2016 / 17/05/2016 : De BGHM start een opdracht voor diensten voor de bouw van openbare woningen - project « Condor »

17/05/2016 : De BGHM start een opdracht voor diensten voor de bouw van openbare woningen - project « Condor »


 
In het kader van Alliantie Wonen start de BGHM een opdracht voor diensten voor de bouw van ongeveer 63 woningen waarvan 80% sociale woningen en 20% middenklassewoningen en een intergenerationele ruimte van 220m² voor haar bouwproject « Condor » te Sint-Jans-Molenbeek.

 
 
Het programma heeft betrekking op ongeveer 63 woningen waarvan 50 sociale en 13 middenklassewoningen met onderstaande opsplitsing van de woningen waarbij rekening gehouden wordt met de wensen van de gemeente en de toekomstige beheerder om ten minste te zorgen voor 50% grote woningen (3 slaapkamers en meer):
 • 14 appartementen 1 slaapkamer;
 • 2 aan « PBM’s » aangepaste appartementen 1 slaapkamer;
 • 14 appartementen 2 slaapkamers;
 • 1 aan « PBM’s » aangepast appartement 2 slaapkamers;
 • 15 appartementen 3 slaapkamers;
 • 1 aan « PBM’s » aangepast appartement 3 slaapkamers;
 • 9 appartementen 4 slaapkamers;
 • 6 appartementen 5 slaapkamers;
 • 1 appartement 6 slaapkamers.
Een variatie van 10% meer of minder is aanvaardbaar (op voorwaarde dat er niet geraakt wordt aan een gelijkaardige verhouding in de opsplitsing van de woningen en op voorwaarde dat er gezorgd wordt voor minimum 5% woningen voor personen met beperkte mobiliteit en 50% woningen met ten minste 3 slaapkamers).
 • 25 + 13 + 3 ondergronds in te richten parkeerplaatsen (aan te passen aantal als het aantal woningen evolueert).
 • Een intergenerationele ruimte van 220m² (afwerking « casco ») te verwezenlijken op de benedenverdieping (overeenkomstig het BBP) van het gebouw dat gepland wordt langs de Condorlaan waardoor er zodoende een verbinding richting de Tamarisschool tot stand komt.
 Er wordt bijzondere aandacht besteed aan de kwaliteit van de binneninrichting en er wordt voor gezorgd dat het daglicht binnenin de woningen komt. Er moet vanuit stedenbouwkundig standpunt worden nagedacht over de integratie van de nieuwbouw in de onmiddellijke buurt ervan. Aan het hele project moet een architecturaal karakter worden verleend dat zich harmonieus in de wijk integreert. Het ontwerp van de onmiddellijke omgeving moet de levenskwaliteit en de ontmoetingen ten goede komen. 
 
Voor meer informatie verwijzen wij u naar onderstaande links:

Adres: 
gelegen tussen de Condorlaan en de Louis Mettewielaan te 1080 Sint-Jans-Molenbeek;
Het terrein is eigendom van de gemeente Sint-Jans-Molenbeek.
 
Uiterste termijn voor de indiening van de offertes of de deelnameaanvragen 
13/06/2016 om
14.00 uur

Document acties